Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-05-2018

SikTh, Body Count, Carach Angren en meer clips
Geplaatst op 19 mei 2017 om 13:40u

The Iron Maidens- en Femme Fatale-gitariste Nikki Stringfield heeft voor het eerst in haar carrière een eigen nummer ingezongen en van haar gitaarpartijen voorzien. As Chaos Consumes is de titel van de track die onder haar eigen naam verschijnt.

The Future In Whose Eyes? is de titel van de nieuwe plaat van SikTh. De Engelse formatie pakt het hierop melodieuzer aan, getuige de clip bij Golden Cufflinks. Het nummer gaat over het sluiten van legendarische concertzalen en het verval van de rockscene. Vocalist Mikee W Goodman vindt dat cultuur en de daarmee verbonden zijnde gebouwen behouden moeten blijven.

Acteur/regisseur/hiphoplegende Ice-T heeft de hulp van grafisch artiest Tommy Ruffin ingeroepen voor de geanimeerde video bij The Ski Mask Way van Body Count. Het nummer staat op Bloodlust. Over de titel zegt de Amerikaan: “It is part of the human makeup. Murder is about as normal as love.”

Eerder deelden we al beelden bij Blood Sick van Wednesday 13, nu is het de beurt aan Cruel To You. Beide tracks staan op zevende studio-album Condolences, dat op 2 juni verschijnt. De formatie uit Hollywood met Joseph Poole (Murderdolls) aan het roer staat voor punkrock en metal met een kitscherig horror-imago.

Relapse Records brengt op 16 juni het debuutalbum uit van Arcadea. Drummer/zanger Brann Dailor van Mastodon werkt daarop samen met gitarist en toetsenist Core Atoms (Zruda) om een progressief heavy psych-geluid te creëren met een focus op synthesizers. Ze voegden gitarist Raheem Amlani (Withered) als toetsenist toe aan het project. Een voorproefje van wat het trio heeft gecomponeerd, vind je hier middels de clip bij Army Of Electrons.

Op diezelfde dag ligt Dance And Laugh Amongst The Rotten van Carach Angren in de winkels. Voor de video bij Blood Queen werkte de horrormetalgroep uit eigen land samen met Costin Chioreanu. Het nummer is een wreed en triest verhaal over het lot van de hoofdpersoon.