Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-05-2018

Leprous komt met een nieuw album
Geplaatst op 19 mei 2017 om 11:00u

Op 25 augustus komt Malina van Leprous uit. Dat is de vijfde full-length van de progformatie. Volgens componist Einar Solberg is het album het perfecte voorbeeld van hoe je kunt starten met een visie en kunt eindigen met een resultaat dat niets met het initiële idee te maken heeft. Het doel was de sound en de werkmethode van The Congregation (2015) te perfectioneren, maar gaandeweg ontdekten de muzikanten dat ze toch anders wilden klinken: levendiger, organischer en dynamischer.

De Noren werkten in Ghost Ward (Årsta, regio Stockholm) samen met producer David Castillo en voor de mix werkten ze wederom met Jens Bogren. Er is veel tijd aan de productie besteed, want de Noord-Europeanen wilden uniek klinken en de sound niet laten digitaliseren. Einar vertelt verder dat Leprous nu meer een rock- dan een metalband is en dat Corey Meyers verantwoordelijk is voor het artwork.

Leprous tourt van eind oktober tot en met eind november door Europa, samen met Agent Fresco uit IJsland, het Australische Alithia en Astrosaur uit Noorwegen. Op 1 november staan de vier bands in Patronaat te Haarlem en op 5 november in Biebob te Vosselaar.

Leprous - Malina

Leprous Tourposter