Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-05-2018

Morbid Angel speelt geen David Vincent-songs
Geplaatst op 18 mei 2017 om 10:12u

Op de aankomende Amerikaanse tournee zal Morbid Angel geen songs spelen uit de periodes dat David Vincent deel uitmaakte van de band. Zanger/bassist Vincent deed mee op de eerste vier, klassieke studio-albums van Morbid Angel en keerde terug voor het door velen verguisde Illud Divinum Insanus uit 2011. In 2015 verliet Vincent de Amerikaanse deathmetalband voor de tweede keer. Zijn opvolger is wederom Steve Tucker, die te horen was op de andere drie studioplaten van Morbid Angel: Formulas Fatal To The Flesh (1998), Gateways To Annihilation (2000) en Heretic (2003). Met Tucker werkt de formatie nu aan een nieuwe cd.

In een interview met het Amerikaanse weekblad Orlando Weekly zegt de huidige Morbid Angel-frontman dat de groep op de aankomende tournee door de Verenigde Staten alvast een of twee nieuwe composities gaat spelen. Meer niet, want hoewel de langspeler bijna klaar is, staan tijdens een concert gespeelde kersverse tracks de volgende dag immers al op YouTube. De rest van de setlist zal louter bestaan uit nummers van de drie bovengenoemde Morbid Angel-albums waar Steve Tucker eerder op te horen was. Een gewaagde keuze, zo lijkt ons. Of er op de Europese tournee later dit jaar evenmin klassiekers te horen zijn uit de David Vincent-jaren, is nog niet bekend. De band speelt deze zomer onder meer op Stonehenge, Wacken Open Air, Brutal Assault en Alcatraz.

Wil je zeker zijn dat je de oude krakers te horen krijgt, kun je binnenkort echter altijd nog naar Vincents nieuwe band I Am Morbid gaan kijken, op vrijdag 9 juni in het Paard (Den Haag) en een dag later in Poppodium 013 (Tilburg). I Am Morbid bestaat naast David Vincent uit drummer Tim Yeung (ex-Morbid Angel) en de gitaristen Bill Hudson (Circle II Circle, U.D.O.) en Ira Black (ex-Heathen, ex-Vicious Rumors). Deze viermansformatie zal juist enkel songs spelen van de eerste vier Morbid Angel-platen, met support van Necrophagia, Helsótt, De Profundis, The Heretic Order en (in 013) Dauthuz.