Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-05-2018

Sacred Reich verplaatst naar Ulft vanwege Megadeth
Geplaatst op 17 mei 2017 om 22:16u

Sacred Reich heeft vandaag het definitieve tourschema bekend gemaakt voor de jaarlijkse Europese zomertrip van de Amerikaanse thrashers, waarbij ditmaal de dertigste verjaardag van het debuutalbum Ignorance centraal staat. Dat het gezelschap op zaterdag 5 augustus in de Dynamo te Eindhoven staat was al bekend. Een dag later reist Sacred Reich echter niet met supportact Kryptos door naar Poppodium Iduna te Drachten, zoals eerder was aangekondigd. In plaats daarvan zullen beide bands op zondag 6 augustus optreden in de DRU Cultuurfabriek te Ulft.

Volgens het festival Into The Grave (dat een week later plaatsvindt en waarvoor de show van Sacred Reich in Iduna als 'warm-up party' gold), is de reden voor deze verplaatsing de zware concurrentie in deze periode. In het bijzonder treedt Megadeth op zaterdag 5 augustus op in Friesland, op het Veenhoop-festival. Blijkbaar hebben de noordelijke metalfans niet genoeg geld of tijd om twee dagen op rij naar Amerikaanse thrashacts te gaan kijken (en een week later Into The Grave te bezoeken). Hopelijk zal het altijd opgewekte en vermakelijke Sacred Reich in de Achterhoek wel genoeg publiek trekken.

Naast de shows in Eindhoven en Ulft kun je het gezelschap deze zomer overigens onder meer op de buitenlandse festivals Wacken Open Air, Brutal Assault, Alcatraz, Summer Breeze en Turock Open Air aan het werk zien.