Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-05-2018

Pyramaze, Dying Fetus e.a. zetten clips online
Geplaatst op 21 april 2017 om 13:00u

SPV/Steamhammer komt op Bevrijdingsdag met het zelfgetitelde debuut van The Unity. No More Lies is de tweede single van het Duitse rock/metalcollectief, dat pas sinds vorig jaar actief is. Het zestal muzikanten staat onder andere op Metalfest in het Tsjechische Pilsen en op Bang Your Head.

Vanaf vandaag ligt Recurrence van Vicinity in de winkels. Dat is de tweede full-length van de progressieve band uit Trondheim, die zich laat inspireren door onder andere Circus Maximus, Rush en Pagan’s Mind. De Noren hebben een contract met Mighty Music en hebben als voorproefje een clip bij Extinction online gezet.

Frontiers Music Srl. brengt op 2 juni het negende studio-album The Nature Of Time van Secret Sphere uit. Het album met een ‘back to life’-concept bevat onder andere The Calling. De Italiaanse rockers draaien al weer twintig jaar mee en hebben onder andere frontman Michele Luppi in de gelederen, die ook live bij Whitesnake te horen en zien is als toetenist/achtergrondzanger.

Het nieuwe project van gitarist Magnus Karlsson (Magnus Karlsson’s Free Fall, Primal Fear), vocalist Ronnie Romero (Lords Of Black, Rainbow) en drummer Mike Terrana (Tarja, Rage, Axel Rudi Pell, Vision Divine) heet The Ferrymen. Op 2 juni komt het zelfgetitelde debuut uit via Frontiers Music Srl. Karlsson schreef de melodieuze metalnummers in 2016 in Zweden.

Volgende week vrijdag verschijnt Contingent van Pyramaze via Inner Wound Recordings. Het is de vijfde full-length van de Deens-Amerikaanse formatie met onder andere Jacob Hansen in de line-up, die ook de mix, master en productie heeft verzorgd. De melodieuze metal is geïnjecteerd met progressieve elementen en filmmuziek. Later dit jaar staat het kwintet op ProgPower Europe in Baarlo.

Mitch Massie heeft beelden geschoten van een optreden van Dying Fetus in Voltage Lounge te Philadelphia. Die beelden staan nu online bij de nieuwe track Fixated On Devastation. Op 23 juni komen de Amerikanen, die al 25 jaar actief zijn, met Wrong One To Fuck With via Relapse Records.