Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-06-2018

Zes videoclips met o.a. End Of The Dream
Geplaatst op 20 april 2017 om 14:30u

De theatrale act Circus Of Fools heeft een clip online gezet bij Another World Within. Dat is de nieuwe single van de oosterburen die sinds 2012 een mix brengen van melodieuze death, symfonische metal en metalcore.

Vanaf morgen is het debuutalbum van Deadlights verkrijgbaar. Op Mesma staat onder andere The Mad Scientist. De alternatieve hardcoreformatie laat zich onder andere inspireren door Underoath, Circa Survive, The Bad Seeds, Structures, Break Even en Stray From the Path.

Op dezelfde dag brengt Massacre Records Connected/Condemned van Jotnar uit. Op dit debuut combineert het Spaanse collectief, dat sinds 2008 actief is, melodeath, groove en alternatieve metal.

En nog een release op vrijdag: de single You And Me van Farmer Boys. De boerenjongens uit Stuttgart draaien al sinds 1994 mee en combineren radiovriendelijke rock en metal. Alex Scholpp (Tarja, Sinner) en Antonio Iva (Brainstorm) maken onder andere deel uit van de line-up.

Het Australische Norse maakt dissonante black metal, zoals blijkt uit de clip bij Cyclic. De track is afkomstig van de full-length The Divine Light Of A New Sun. Geen alledaagse black, maar experimentele, rauwe metal.

Op 11 mei komt de tweede langspeler van End Of The Dream uit. De symfonische metalformatie met zangeres Micky Huijsmans, die progressieve elementen in zijn composities verwerkt, heeft ter promotie een clip online gezet bij Until You Break. Op 13 mei is de cd-presentatie in W2 te Den Bosch en een dag eerder staat de Bossche formatie in De Peppel in Zeist.