Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-05-2018

Zes nieuwe clips met o.a. Igorrr en Life Of Agony
Geplaatst op 18 april 2017 om 19:00u

”Electrify audiences and let the world become STAT!C.” Dat is het doel van het Eindhovense kwartet STAT!C, bestaande uit Koen Stokman, Kevin van den Heiligenberg, Siebe Sol Sijpkens en Thimo Franssen. De groep muzikanten is nog maar net bij elkaar en geeft met Miles Away zijn heavy alternatieve rock-visitekaartje af.

Klavecimbel, blastbeats, blackmetalriffs, blokfluit, operazang. Gaat er al een lampje branden? We hebben het hier over ieuD van de experimentele muzikant Igorrr. De track staat op het aankomende album Savage Sinusoid, dat op 16 juni in de winkels ligt.

Begin augustus vindt in Duitsland het jaarlijkse Wacken Open Air plaats. Of Sunchair daaraan deelneemt, is nog onzeker, want de moderne groovemetalband uit Krefeld moet zich eerst in eigen land door de voorronde zien te werken. Het collectief heeft een clip online gezet voor More, afkomstig van Malum. Daarin zijn Coco en Dave nog te zien, die inmiddels vertrokken zijn.

Julian Emile Guedj is de regisseur van de clip bij Sugar van True Moon. De darkwaveband uit Malmö komt op 28 april via Lövely Records met het zelfgetitelde debuutalbum. Het kwartet laat zich inspireren door Joy Division, Killing Joke, Siouxsie And The Banshees, The Sisters Of Mercy, The Mission en The Cure.

De wereld is gek geworden, volgens onder andere Life Of Agony. World Gone Mad is na de titeltrack de tweede song die wordt vrijgegeven van het album A Place Where There's No More Pain. Dat is de eerste plaat sinds de transformatie van Mina Kaputo.

Solis is de laatste track van de eerste ep van Vetrar Draugurinn. In tegenstelling tot de heavy riffs van de andere nummers (zoals Vigil, dat we recentelijk deelden) doet deze laatste track van I het een stuk rustiger aan met getokkel, cellopartijen van Elianne Anemaat en de zang van Marjan Welman.