Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-06-2018

Zes nieuwe video's met o.a. Northlane en As Lions
Geplaatst op 20 maart 2017 om 20:00u

De afgelopen editie van Complexity Fest werd geopend door Transient State. Het vijftal progressieve muzikanten bracht een paar weken geleden het debuutalbum Rearranged op de markt. Invocation is de tweede single van dat album.

Themistocles Lambridis is de regisseur van de clip bij Electric Carve van 1000mods. Dat is een heavy psychband uit Griekenland die reeds tien jaar actief is. Het nummer is afkomstig van Repeated Exposure To… uit 2016.

Nog meer heavy psych, ditmaal van Red Sun Cult uit Colombia. Al eerder deelden we de video bij Blue Song, nu van World Of Tomorrow. Beide tracks staan op het zelfgetitelde debuut uit 2016.

Citizen is de titel van de nieuwe track van Northlane. De Australische metal(core)formatie werkte samen met producer David Bendeth (Bring Me The Horizon, Paramore) en verklaart over de inhoud van de teksten dat deze over de politiestaat gaan en onze bereidheid om onder die macht te leven.

Austin Dickinson, de zoon van Iron Maiden-frontman Bruce, is de zanger van As Lions. Verwacht geen old school heavy metal, maar moderne melodieuze metal. Het Londense collectief heeft een clip laten opnemen bij One By One. Het nummer staat op het full-lengthdebuut Selfish Age.

Nasty hardcore. Zo omschrijft Employed To Serve de stijl van de muziek die deze Engelse groep voortbrengt. Maak kennis middels met het nieuwste werk in de vorm van I Spend My Days (Wishing Them Away), dat op The Warmth Of A Dying Sun staat.