Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-05-2018

Emmure, Habitants en meer videoclips
Geplaatst op 17 februari 2017 om 14:30u

”We feel that the world needs an escape”, aldus Habitants. Dat is sinds 2015 de nieuwe band van Hans en René Rutten (The Gathering). Het kwintet bestaat verder uit Anne van den Hoogen (Rosemary & Garlic), gitariste Gema Pérez en bassiste Mirte Heutmekers. De muziek valt te omschrijven als film music noir. Eind 2017 komt het debuutalbum uit, maar je kunt nu alvast een voorproefje bekijken en horen middels Meraki.

Vandaag komt Evolution van Once Human uit via earMUSIC. Gitarist Logan Mader (ex-Machine Head) en zangeres Lauren Hart zijn de initiators achter de groovende metalformatie. Brian Cox (Gemini Syndrome) regisseerde de clip bij Dark Matter, dat handelt over de donkere energie in de wereld die onze kern raakt.

Op 3 maart ligt Look At Yourself van Emmure in de winkels. Op vocalist Frankie Palmeri na heeft de line-up van de Amerikaanse deathcoregroep vorig jaar een metamorfose ondergaan. Als we op Flag Of The Beast af gaan, dan is het nieuwe materiaal nu-metal gericht.

Ignite The Core van Titans Fall Harder is opgenomen tijdens de releaseshow op La Source & L'Ampérage in Grenoble. De Franse groep combineert elektronica, deathcore en djent en laat zich op de debuut-ep Evolve onder meer inspireren door Architects, The Algorithm, Gojira en Born Of Osiris.

Al eerder deelden we de clip bij My Church Is Black van Me And That Man, het project van Nergal, frontman van Behemoth en John Porter. Nu is het de beurt aan Ain’t Much Loving. Beide tracks staan op Songs Of Love And Death dat op 24 maart via Cooking Vinyl het levenslicht ziet.