Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-05-2019

Gus G. betrokken bij Eurovisie Songfestival
Geplaatst op 18-05-2019 om 14:22u

De meeste metalfans weten wel hoe de gitaar van Gus G. klinkt, dankzij zijn werk met onder meer Firewind, Ozzy Osbourne en Dream Evil. Ben je benieuwd hoe zijn stem klinkt? Die is vanavond te horen bij de uitzending van de finale van het Eurovisie Songfestival. Gus G. is dit jaar namelijk aangewezen als de vertegenwoordiger van de Griekse jury en mag vanavond bekendmaken hoeveel punten Griekenland geeft aan de Nederlandse deelnemer Duncan Laurence en aan diens concurrenten. We betwijfelen enigszins of er verder iets interessants zal gebeuren tijdens het evenement, dat plaatsvindt in de Israelische stad Tel Aviv, maar mocht je de uitzending willen zien: Vanaf 21 uur tot na middernacht is het festijn te bekijken op NPO 1 en de Vlaamse zender Eén.

Review: Laster - Het Wassen Oog
Geplaatst op 18-05-2019 om 13:30u

Review: Laster - Het Wassen OogLaster is inmiddels een bekende naam in de Nederlandse blackmetalscene. Het drietal uit Utrecht maakt naar eigen zeggen obscure dancemuziek. Maar de muziek is ook te classificeren als avant-garde post-black metal. Dat is een hele mond vol. Maar Lasters muziek laat zich dan ook niet makkelijk in een hokje stoppen. Op vorige albums heeft Laster al laten horen dat het (post-)black metal zonder problemen kan vermengen met bijvoorbeeld jazz of atmosferische rock. Met dit unieke geluid hebben de heren het weten te schoppen tot de top van de Nederlandse blackmetalwereld.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Zes nieuwe clips met o.a. Hollywood Vampires
Geplaatst op 18-05-2019 om 13:00u

Op 7 juni releaset Dr. Music Records Echoes Of Existence van Ascend The Hollow. Dat is een industrial techmetalband uit Dublin, Berlijn en Amsterdam. De internationale formatie stond tot voor kort nog bekend onder de naam Xerosun. Een voorproefje van het nieuwe songmateriaal vind je hier met Prisoners Of The Storm.

We Will is de eerste single van Hemina's vierde album Night Echoes, dat op 9 augustus uitkomt. De teksten van de Australische proggers in deze track gaan over hoop op een vredige toekomst en verbeteringen op sociaal vlak.

Lightning Strikes is de derde single van Goodbye Cruel World van Icarus Witch. Dat is een Amerikaanse groep die op de rand van rock en metal opereert. Shane Mayer regisseerde de clip voor de mannen die onder contract staan bij Cleopatra Records.

Op 21 juni komt Rise van Hollywood Vampires uit. Dat is een supergroep waaraan meerdere beroemdheden meedoen en mee hebben gedaan, zoals Matt Sorum, Duff McKagan, Joe Perry, Johnny Depp en shockrocker Alice Cooper. Op het Montreux Jazz Festival 2018 verraste de groep met The Boogieman Surprise.

De internationale proggers van Until Rain hebben beelden online gezet bij Miracle. Charlene H. Ioanidis regisseerde de clip voor de groep, die op 31 mei het album Season V wereldkundig maakt via Roar! Rock Of Angels Records.

De Griekse, symfonische metalformatie Dimlight heeft een clip online gezet van Into The Thrice Unknown Darkness. De track staat op Kingdom Of Horrors (2018). De Zuid-Europeanen zijn sinds 2006 actief en hebben vijf full-lengths op hun naam staan.

Enquête: Wat vind je van de nieuwe Amon Amarth-cd?
Geplaatst op 17-05-2019 om 20:32u

Op 3 mei bracht Amon Amarth een gloednieuw studio-album uit, Berserker. In commercieel opzicht is deze langspeler weer een succes voor de Zweedse deathmetalvikingen. Zo haalde de cd bijvoorbeeld de eerste plaats in de Duitse wekelijkse albumverkoopchart, plaats 11 in de Vlaamse lijst en positie 57 in de Dutch Album Top 100. Maar is Berserker ook in artistiek opzicht geslaagd? Je hebt het album nu twee weken kunnen beluisteren. Wat vind jij van de nieuwe Amon Amarth-cd? Stemmen en reageren kan via de bijgaande link.

Review: Duel - Valley Of Shadows
Geplaatst op 17-05-2019 om 14:00u

Review: Duel - Valley Of ShadowsEr zijn van die bands waar je een zwak voor hebt ondanks dat je weet dat het muzikaal niet echt baanbrekend is. Voor mij is dat Duel. De Texaanse band heeft met Fears Of The Dead (2016) en Witchbanger (2017) twee platen gemaakt die weliswaar niet vernieuwend zijn, maar man man, wat luistert het allemaal lekker weg. Na het vorig jaar verschenen livealbum Live At The Electric Church gaat Duel gewoon weer door met aanstekelijke, occult getinte protometalplaten maken.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Clips: Metallica, Marko Hietala, Red Fang...
Geplaatst op 17-05-2019 om 12:55u

Vandaag releaset Agonia Records het zesde album van October Tide. Op In Splendor Below staat onder meer Ögonblick Av Nåd. De nieuwe ritmesectie van de Zweedse death/doomband bestaat uit bassist Johan Jönsegård en drummer Jonas Sköld. Beiden spelen in Letters From The Colony en Jonas is ook nog actief in Thenighttimeproject.

Nightwish-bassist/zanger Marko Hietala heeft net als de andere leden van de symfonische metalband niet stilgezeten tijdens de sabbatical. Hij heeft een solo-album geschreven met de titel Mustan Sydämen Rovio, dat op 24 mei uitkomt. Daarop krijgt hij hulp van drummer Anssi Nykänen, gitarist Tuomas Wäinölä en toetsenist Vili Ollila. Bekijk en beluister hier Isäni Ääni. De Engelse versie moet later dit jaar klaar zijn.

Gitarist Marzi Montazeri en vocalist Kyle Thomas (beiden in Exhorder) spelen ook nog in Heavy As Texas. Dat doen ze samen met drummer James Goetz en bassist Lenwood Sonnier. Op het debuutalbum, dat sinds een maand gratis te downloaden is vanaf de website van de groep, zijn echter Anup Sastry (Marty Friedman, Jeff Loomis, Skyharbor) en bassist Chris Collier te horen. Maak kennis met de heren via de clip bij King Of Fools.

Terwijl wij op 5 mei Bevrijdingsdag vierden, speelde Metallica in Barcelona in Estadi Olímpic Lluís Companys. De show maakt onderdeel uit van de WorldWired-tour, die binnenkort Duitsland, België en Nederland aandoet. Op 11 juni komen de Amerikanen naar Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, op 13 juni naar RheinEnergieStadion in Keulen en op 16 juni naar Koning Boudewijnstadion in Brussel. Om in de sfeer te komen, delen we de clip bij The Thing That Should Not Be, die is opgenomen in Barcelona en die bij Halo On Fire, die op 8 mei is opgenomen in Milaan.

De rockers van Red Fang zijn in zee gegaan met Wieden+Kennedy‘s Ansel Wallenfang voor een game met de naam Red Fang: Headbang!, waarvoor je moet kunnen headbangen om het te spelen. Bekijk hier de preview met de muziek van Antidote.

Review: Fleshgod Apocalypse - Veleno
Geplaatst op 17-05-2019 om 10:00u

Review: Fleshgod Apocalypse - VelenoDat er met spanning wordt gewacht op het vijfde album van Fleshgod Apocalypse mag duidelijk zijn. Zes dagen na het verschijnen was de videoclip bij Sugar al 200.000 keer bekeken. 2017 was echter geen makkelijk jaar voor de band. Tijdens de tour met Carach Angren moesten shows afgezegd worden vanwege een rugblessure van drummer Francesco Paoli. Net wanneer hij daarvan voldoende is hersteld, breekt hij zijn enkel en komt het slagwerk van zijn linkerpedaal van backingtrack. Totaal onverwacht komt in de herfst, vlak na Brutal Assault 2017, het nieuws naar buiten dat frontman Tommaso Riccardi om persoonlijke redenen de band heeft verlaten. Ook gitarist Cristiano Trionfera vertrekt. Bandleider en muzikale duizendpoot Francesco Paoli pakt zijn oude rol als frontman weer op en de band weet zich in een mum van tijd te herstellen.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Nieuw album en videoclip van Hellyeah
Geplaatst op 17-05-2019 om 09:14u

Onlangs was er al het nieuws dat Hellyeah een nieuwe drummer heeft, vandaag komt de band met een nieuwe videoclip. De band heeft namelijk een clip uitgebracht bij het titelnummer van het nieuwe album Welcome Home, die je kunt bekijken als je verder leest. Het nieuwe, zesde album bevat de laatste opnames met drummer Vinnie Paul, die vorig jaar overleed aan hartproblemen. Op de Amerikaanse tour, die deze week van start ging, wordt hij nu vervangen door Stone Sour-drummer Roy Mayorga. Het nieuwe album Welcome Home van Hellyeah ligt vanaf 27 september in de winkels.

Nieuw album en videoclip van Hellyeah

Review: Omgeving - Wijde Wijdte
Geplaatst op 16-05-2019 om 16:00u

Review: Omgeving - Wijde WijdteDe sfeervolle hoes, het predikaat ‘post-black/doom’ en de constatering dat Hypnotic Dirge Records verantwoordelijk is voor de release van dit album, geven een goede indicatie van de muziek die de luisteraar op Wijde Wijdte, het debuutalbum van het eenmansproject Omgeving, kan verwachten. En inderdaad: de uitgesponnen, wijd uitwaaierende klankentapijten vol ruizige, introverte black/doom met ambient- en blackgaze-invloeden waarvan Omgeving zich bedient, liggen in de lijn der verwachting. Dit is typisch een album waarop niet ‘het liedje’ centraal staat, maar sfeer en introspectie sleutelwoorden zijn.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Het zesde album van Slipknot komt eraan
Geplaatst op 16-05-2019 om 15:26u

We Are Not Your Kind is de titel van het langverwachte nieuwe album van Slipknot. Het album komt voor het festivalseizoen net te laat, want het ligt pas vanaf 9 augustus in de winkels. Om het leed te verzachten, heeft de band uit Iowa wel alvast de nieuwe single Unsainted online gezet, die je hieronder kunt zien. Opvallend is dat de single All Out Life, die afgelopen oktober verscheen, ontbreekt in de tracklist van het album.

Deze zomer is Slipknot te zien op vele festivals, waaronder Graspop Metal Meeting, Rock Am Ring, Rock Im Park, Copenhell, Novarock, Download UK en op de vooravond van Hellfest, dat voor de gelegenheid omgedoopt is tot Knotfest Meets Hellfest. Daar zul je ongetwijfeld de nieuwe single al kunnen horen, maar misschien speelt de band deze zomer nog wel meer nieuw materiaal.

Ook nieuwe muziek van die andere Batushka
Geplaatst op 15-05-2019 om 22:02u

In navolging van gitarist Derph's versie van Batushka komt nu ook de band van zanger Bartek met nieuws. Het tweede album van zijn Batushka heet Hospodi en ligt op 12 juli in de winkels. Misschien krijgen we over iets meer dan twee weken op FortaRock er wel al iets van te horen, want de eerste single Polunosznica is al uit.

Door ruzie tussen gitarist Krzysztof "Derph" Drabikowski en frontman Bartlomiej "Bartek" Krysiuk zijn er sinds eind vorig jaar twee Batushka's, die beide claimen de echte te zijn. Derph heeft inmiddels een rechtszaak aangespannen tegen Bartek, om te voorkomen dat laatstgenoemde de bandnaam gebruikt. Van een Poolse rechtbank mag Bartek voorlopig niet optreden en geen muziek uitbrengen onder de naam Batushka, zolang de rechtzaak nog niet is beslist. Bartek heeft echter al laten weten dat dit voorlopige oordeel alleen gebaseerd is op de informatie die de rechtbank van Krzysztof "Derph" Drabikowski gekregen heeft en daarom niet eerlijk is. Hij is dan ook van plan om alle geplande shows door te laten gaan.

Clips: Sólstafir, Shinedown, Alice In Chains...
Geplaatst op 15-05-2019 om 21:35u

Kazuaki Kimura is de regisseur van de beelden bij Burn On The Flame van Black Earth. Dat is het project van gitaristenbroers Michael en Christopher Amott, vocalist Johan Liiva, drummer Daniel Erlandsson en bassist Sharlee D'Angelo. Het kwintet, dat vernoemd is naar het debuutalbum van Arch Enemy, tourt ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van Burning Bridges door Japan.

De IJslanders van Sólstafir hebben gebruikgemaakt van de diensten van Bowen Staines met betrekking tot de video van Bláfjall. De track staat op Berdreyminn, dat al twee jaar geleden is uitgebracht via Season Of Mist. Een paar maanden geleden stonden de heren nog met een aantal strijkers in TivoliVredenburg in Utrecht.

Tommy Johansson is de nieuwe gitarist van Sabaton. Hij is daarnaast ook nog actief als zanger en gitarist van Majestica, dat te zien is als een voortzetting van ReinXeed. Bassist Chris David, gitarist Alex Oriz en drummer Uli Kusch (ex-Helloween) vergezellen hem op het debuutalbum Above The Sky, dat op 7 juni uitkomt. Een voorproefje daarvan vind je hier met Night Call Girl.

Volgende week vrijdag brengt Legend Recordings het nieuwe album van Shredhead uit. Dat is een Israëlische thrash/groovemetalband, die met Live Unholy zijn derde full-length op de wereld loslaat. Maak kennis via de clip bij Overshadows.

Peter Darley Miller heeft samen met de heren van Alice In Chains de clip bij Rainier Fog geregisseerd. Dat is de vierde single van het zesde album van de Amerikaanse rockformatie, die op 27 mei naar 013 in Tilburg komt en op 30 mei in den AB te Brussel. Beide shows zijn uitverkocht.

De rockers van Shinedown doen het met de piano-versie van Get Up wat rustiger aan dan doorgaans. Sanjay Parikh regisseerde de bijgaande videoclip voor de Amerikanen, die de rest van het jaar aan het touren zijn in Verenigde Staten en Canada, ter promotie van Attention Attention (2018).

Nieuwe langspeler, videoclip en tournee voor Volbeat
Geplaatst op 15-05-2019 om 17:51u

Volbeat komt vandaag met een flinke lading aan goed nieuws. Allereerst kunnen we de datum 2 augustus aankruisen in onze agenda's, want dan verschijnt het zevende studio-album Rewind, Replay, Rebound. De standaardversie bevat veertien songs, maar er komt ook onder meer een 2cd-versie met een bonus-cd. Bijgaand vind je de tracklist, de albumhoes en de gloednieuwe video voor het nummer Leviathan. Afgelopen week zette de Deense formatie al een tekstvideo online voor de ultrakorte track Parasite. Ook die hebben we bijgevoegd.

De kersverse cd zal in het najaar ondersteund worden met een Europese tournee, die onder meer de Ziggo Dome in Amsterdam aandoet (op dinsdag 19 november) en de Lotto Arena in Antwerpen (op donderdag 21 november). Het voorprogramma wordt verzorgd door Danko Jones en Baroness. De voorverkoop voor beide shows begint op vrijdag 24 mei om 10 uur 's ochtends.

Review: Rammstein - Rammstein
Geplaatst op 15-05-2019 om 08:00u

Review: Rammstein - RammsteinFans van Rammstein moesten er lang op wachten. In een tijd dat touren vele malen lucratiever is dan een nieuwe plaat uitbrengen, nam de Duitse metalformatie tien jaar de tijd om zich te bezinnen op een nieuw studioalbum. Ondertussen waren de heren regelmatig te bewonderen op festivals en in grote arena's en werd er sporadisch gehint naar nieuw werk. Het daadwerkelijke proces om frisse ideeën om te zetten in goede muziek bleek moeilijk en er doken zelfs geruchten op over een afscheidsplaat, al werd dit al even snel weer ontkracht door de band. De vraag is dan ook: hoe staat Rammstein er in 2019 voor? Is de koek op of tovert de formatie nog een konijn uit zijn hoge hoed?

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Exit Eden in Lelystad
Geplaatst op 14-05-2019 om 21:52u

Twee jaar geleden kwamen vier zangeressen, waarvan Amanda Somerville de bekendste is, onder de naam Exit Eden bij elkaar om een collectie pop(rock)songs in een symfonisch metaljasje op te nemen, die op het debuutalbum Rhapsodies In Black (2017) te vinden zijn. Dat concept sloeg aan en direct was er een grote vraag naar optredens. Het duurt echter tot vandaag dat Amanda samen met Clémentine Delauney (Visions Of Atlantis), Marina La Torraca en Anna Brunner en een begeleidingsband de eerste clubshow verzorgen. Dat gebeurt in Corneel te Lelystad, waar Phantom Elite supportact is. Jeffrey was erbij. Je kunt zijn verslag hier lezen!

Exit Eden in Lelystad